Reitdieptocht

Een prachtige tocht over het welbekende Reitdiep met enkele bijzondere bezienswaardigheden. 

Voor onze prachtige Reitdieptocht kunt u opstappen bij de Museumbrug, tegenover het Centraal Station in Groningen. De tocht zal beginnen met een korte vaart door de binnenstad van het mooie Groningen, waar wij enkele Groningse bezienswaardigheden zullen aanschouwen. Via de Schildersbuurt, een glimp van het Noorderplantsoen en de Groningse wijk Paddepoel zullen wij richting de Reitdiephaven varen. Deze welbekende stadsjachthaven kenmerkt zich door de prachtige gekleurde Scandinavische huizen. Wij vervolgen het Reitdiep richting het prachtige dorp Garnwerd. Garnwerd is bekend om haar knusheid en mooie bezienswaardigheden.

Zo staat vlak aan het water een prachtige korenmolen en is het dorp bekend vanwege de Burgemeester Brouwersstraat; het smalste voor auto’s toegankelijk straatje van Nederland.

Vanuit Garnwerd zetten wij koers richting Zoutkamp. De diverse typisch Groningse dorpjes en gehuchten die wij passeren, zoals Schouwerzijl en Roodehaan, geven een mooi impressie van de omgeving. Alleen weilanden, de fluitende vogel, de grazende koeien en soms een mooie klipper zijn de stille getuigen van onze reis. 

Reitdiepsluis vanuit de lucht

Het einde van deze Reitdieptocht zal zijn bij de bekende Reitdiepsluis in Zoutkamp. De Reitdiepsluis stamt uit 1877 en is een Rijksmonument. Achter deze sluis is het Lauwersmeer te vinden. Het Lauwersmeer is een prachtig meer op de grens van de provincies Groningen en Friesland, ontstaan door het afsluiten van de Lauwerszee in 1969. Er ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. De natuur in het Lauwersmeer is zo bijzonder dat het gebied is aangewezen als Nationaal Park.

 

Enkele bezienswaardigheden:

  • Reitdiephaven
  • Korenmolen Garnwerd
  • Reitdiepsluis Zoutkamp

De tocht zal ± 7 uur duren, indien u de tocht wilt uitbreiden met een rondje over het Lauwersmeer zal de tocht ± 9 uur duren.

Aan boord beschikken wij over een bar met tap. Uiteraard zijn er ook andere (fris)dranken aanwezig. Wij beschikken over de mogelijkheid om u te voorzien van koffie, thee en koek en/of een koud- of warmbuffet. Ook een combinatie van varen en lunchen bij Garnwerd aan Zee in Garnwerd behoort tot de opties. Eventueel is het mogelijk de Reitdieptocht uit te breiden met een tocht over het Lauwersmeer. Neem gerust contact met ons op, dan overleggen wij graag met u de mogelijkheden.