Groninger Marengebied

Door de speciale bouw van ons schip heeft u bij ons de unieke kans om via de meanderende wateren de noordelijke Ommelanden te verkennen. U beleeft een prachtig stukje Groningen vanaf het water en komt langs prachtige plekjes waar u normaal niet kunt komen. De beleving vanaf het water is daarbij heel bijzonder.

Het vertrek van deze tocht zal zijn vanaf Bedum, één van de oudste dorpen van de provincie en te herkennen aan haar scheve toren. Vanaf Bedum varen wij door het Boterdiep richting het authentieke Onderdendam. Onderdendam ligt op een kruispunt van wegen en kanalen en fungeerde daarom lange tijd als centrumplaats. Het Warffumermaar gaat er naar het noorden (WarffumBaflo), het Kardingermaar naar het zuidwesten (Thesinge) en het Winsumerdiep naar het westen (WinsumLeensUlrum). In 1659 werd het Boterdiep geschikt gemaakt voor trekschuiten en voorzien van een trekweg. Via het Boterdiep kan gevaren worden naar het oosten (MiddelstumStedumUithuizen) en naar het zuiden (BedumGroningen). Het dorp Onderdendam ontwikkelde zich hierdoor tot een belangrijke haven- en overslagplaats. Vanaf Onderdendam zetten we koers naar Winsum. Winsum is een gezellig en bovenal erg actief dorp. Naast de vele sportvoorzieningen kent Winsum ook vele recreatiemogelijkheden op of aan het water. Kenmerkend voor Winsum zijn de mooie authentieke bruggen, zoals de Jeneverbrug, waar wij tijdens de tocht onder door zullen varen. De tocht zal eindigen bij Camping Marenland in Winsum, waar eventueel gelegenheid is voor een hapje en een drankje op hun heerlijk zonnige terras aan het water.

De tocht zal ongeveer ± 2 uur duren.

Aan boord beschikken wij over een bar met tap. Uiteraard zijn er ook andere (fris)dranken aanwezig. Wij beschikken over de mogelijkheid om u te voorzien van koffie, thee en koek en/of een koud- of warmbuffet. Ook een combinatie van varen en lunchen of dineren in een restaurant onderweg, is eventueel mogelijk. Neem gerust contact op, dan overleggen wij graag met u de mogelijkheden